Köylerde artık inek değil tehlike çanları çalıyor!

Köylerde artık inek değil tehlike çanları çalıyor! Geçtiğimiz günlerde Edirne Ticaret Canlı Hayvan Borsası’nda kesilen canlı hayvan sayısı 27 erkek, 27 dişi olduğuna dikkat çeken Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez; “İki yıldan beri hep hayvanların kesildiğini, anaçların gittikçe tükendiğini anlatmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz pazartesi günü Edirne Ticaret Canlı Hayvan...

Köylerde artık inek değil tehlike çanları çalıyor!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Köylerde artık inek değil tehlike çanları çalıyor!

Geçtiğimiz günlerde Edirne Ticaret Canlı Hayvan Borsası’nda kesilen canlı hayvan sayısı 27 erkek, 27 dişi olduğuna dikkat çeken Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez; “İki yıldan beri hep hayvanların kesildiğini, anaçların gittikçe tükendiğini anlatmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz pazartesi günü Edirne Ticaret Canlı Hayvan Borsası’nda kesilen canlı hayvan sayısı 27 erkek, 27 dişi olarak açıklandı. Bunu anlatmaya çalışıyoruz. Bu süt fiyatlarıyla dişi hayvanların kesilmesini önleyemezsiniz. Kesilen dişi inek sayısının daha az olması gerekiyor. Ama et fiyatları yukarıda süt fiyatları yerlerde süründüğü sürece anaç hayvanlar maalesef kesilmeye devam edecek. Çünkü üretici, bir dana damızlık düve satmaya kalkınca 90-95 TL, üretimden çıkan ineği kestirmeye götürdüğünde 120-125 TL alıyor. Üretici de bu fiyatları görünce hayvan bakmak istemiyor, kesime götürüyor. Sonumuz hüsran. Üretici, hayvanları kesime gönderir, paramı alır, parayı da bankayı faize yatırmaya çalışıyor. ‘Her ay faiz alırım’ diyor. Üreticiye çare bırakılmadı. Yemin torbası 600 TL olmuş durumda. Markette 40-50 TL’den aşağıda süt yok ‘üreticiye 1 lira zam yaptık’ diyorlar. Bu çözüm değil. Çiğ süt fiyatları arttırılmalı, dişi, gebe hayvanların kesiminin önüne geçilmelidir. Gebe düvelere anaç hayvan desteği verilmelidir. İthalatla iş dönmez. Et fiyatları da gün geçtikçe artacak” diyerek uyarıda bulundu.

“HER GEÇEN DAKİKA BİZİM ALEYHİMİZE İŞLİYOR”

Biran önce önlem alınması gerektiğini de belirten Suiçmez; “Biz şuan dişi hayvanların kesilmesine karşılık önlem alırsak, bunun bizlere geri dönüşü en az 2-3 sene sonra başlayacak. Her geçen dakika bizim aleyhimize işliyor. Köylerde hayvan kalmadı. 3-4 köyde meraya gidecek hayvan kalmadı. Önlem alınmalı. Süt ve et ürünlerinde büyük sorunlar bağıra bağıra geliyor” ifadelerine yer verdi.

“BU İŞ SİYASET ÜSTÜ”

Kurban Bayramı’nda kesilecek olan hayvanların yine ez az aynı sayıda yerine koyulması gerektiğini de söyleyen Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez; “Önümüzde Kurban Bayramı var. Allah nasip ederse Kurban Bayramı’nda kurban ibadetlerimizi yerine getireceğiz ve ciddi anlamda küçükbaş, büyükbaş hayvan kurban edilerek kesilecek. Bu hayvanların sayısını seneye yerine koymalı, tamamlamalıyız. Açık, net bu iş siyaset üstü, ülkenin geleceğini etkileyen bir olaydır. Bir an önce tedbirler alınmalıdır” diye konuştu. 

Köylerde artık inek değil tehlike çanları çalıyor!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.